Na voljo darilni boni

Manualna terapija

manualna-terapija

Kinezioterapija ter manualna terapija sta dve terapiji, pri kateri terapevt kot orodje uporablja svoje roke. Trenutno na področju manualne terapije poteka razcvet različnih manualnih tehnik, ki pa je vsem skupno to, da so usmerjene v uravnovešenje napetosti mehkih tkiv in sil, ki se ustvarjajo v telesu. Z zmanjšanjem napetosti, so preobremenjeni deli telesa ponovno sproščeni, kar ugodno vpliva na boljšo gibljivost in na zmanjšanje bolečine.

Cyriax manualna terapija

Manualna terapija, ki jo je razvijal angleški ortoped Cyriax, je primerna za akutno poškodovana mehka tkiva. S pomočjo te metode kontrolirano vodimo proces vnetja čez vse faze do popolne ozdravitve. Masaža po tej tehniki se najbolj pogosto izvaja vsak drugi dan, da pustimo telesu čas za odziv. Vnetni procesi trajajo približno 14 dni in ta tehnika je namenjena vodenju vnetja kontrolirano čez vse faze do popolnega ozdravljenja. Zelo priporočljivo je to masažo tkiva kombinirati tudi z ostalimi fizioterapevtskimi metodami.

Manipulacija fascije po Steccu

manualna-terapija-po-steccu

Manipulacija fascije po Steccu je druga manualna terapija, s to uravnovesimo delovanje fascije oz. vezivnega tkiva. Fascija je tkivo, ki poteka od prstov na nogi do vrha glave in je sestavljena iz kolagenskih vlaken, v katerih najdemo veliko živčnih končičev. Ti živčni končiči usklajujejo delovanje in napetosti v mišicah. Neusklajeno delovanje živčnih končičev povzroči lahko premočno ali preslabo mišično napetost, kar vodi v neuravnovešenje sil v sklepih. Uskladitev in zmanjšanje obremenitev tkiv v telesu vodi v zmanjšanje bolečine.

Kontakt in naročanje
tel :.041 548 303
email: roman@fizioterapija-roman.si
kontaktni obrazec

Delovni čas
(po predhodnem dogovoru)
Ponedeljek - Petek
od 8 do 21 ure
Lokacija
FRMM
Mokrška 16c
1000 Ljubljana – Murgle