Na voljo darilni boni

Krioterapija | Toplotna terapija

Stara metoda, in vendar zelo dobra je terapija s pomočjo nižje (Krioterapija) ali višje (Termo terapija) temperature. Uporabo temperature v terapevtske namene vsi dobro poznamo iz naših mladih let, ko smo se podili po dvorišču in se včasih tudi kdaj udarili ali poškodovali. Mame so nam hitro dale obkladke, ki do bolečine omilile. V fizioterapiji se metoda redno uporablja, ko ciljano zaviramo ali pospešujemo procese v tkivu.

Krioterapija

Terapija z ohlajevanjem oz. krioterapija se uporablja v primeru akutnih poškodb. Pri poškodbah v prvi fazi prihaja do otekline, ki je zaradi povečanega lokalnega pritiska na tkivo lahko dodaten vzrok za bolečino. Za zmanjšanje le te uporabimo lahko led ali kriopak obloge. Znižana lokalna temperatura najprej zmanjša premer žilja, zmanjša lokalni vnetni metabolizem in s tem preprečuje nastajanje otekline.

Toplotna terapija

Nasprotno od krioterapije je toplotna terapija oz. terapija z ogrevanjem. S toplotnimi oblogami ali s pomočjo infrardeče svetlobe blagodejno učinkujemo na sproščanje mišic ter vezivnega tkiva. Toplotna terapija za razliko od krioterapije takoj pomaga razširiti žile, s tem povečamo pretok krvi skozi tkivo. Povečan pretok krvi pomeni več kisika ter hranilnih snovi ter hitrejše odtekanje metabolitov. Pri napetih obhrbteničnih mišicah to terapijo velikokrat kombiniramo z ekstenzijsko terapijo (Perl).

Kontakt in naročanje
tel :.041 548 303
email: roman@fizioterapija-roman.si
kontaktni obrazec

Delovni čas
(po predhodnem dogovoru)
Ponedeljek - Petek
od 8 do 21 ure
Lokacija
FRMM
Mokrška 16c
1000 Ljubljana – Murgle