Na voljo darilni boni

Fizioterapija

Fizioterapija je stara tehnika zdravljenja težav (poškodb, bolečin, degenerativnih sprememb,…) s pomočjo fizikalnih dejavnikov. Pod fizikalne agense, s katerimi zdravimo, štejemo: svetlobo, zvok, toploto, sile, elektriko, magnetno polje, vodo, zrak. Vsi ti dejavniki so v naravi prisotni ves čas, in so naravni. V fizioterapiji jih načrtno in usmerjeno uporabljamo v terapevtske namene, kjer z določeno kombinacijo, količino in časom delovanja stimuliramo procese v telesu. Sem fizioterapevt, in delam predvsem na področju lajšanja bolečin z manualnimi tehnikami, ki jih kombiniram z različnimi vrstami terapij:

 • Tecar terapija (Športne poškodbe)
  Na celičnem nivoju zvišuje metabolizem, na medceličnem pospešuje pretok medceličnine, limfe in krvi. Terapija se uporablja za pospeševanje celjenja, izboljšanje kvalitete tkiva in za zmanjševanje bolečine pri poškodbah.
 • Manualna terapija
  Manualna terapija je fizioterapija, pri kateri terapevt kot orodje uporablja svoje roke. Terapijo izvajam po avtorjih Cyriax in Stecco. Manualna tehnika Cyriax je primerna za akutno poškodovana mehka tkiva. Manipulacija fascije po Steccu pa je terapija, s katero uravnovesimo delovanje fascije oz. vezivnega tkiva in je primernejša za bolj kronične težave.
 • Magnetna terapija
  Terapija z nizkofrekvenčnim magnetnim poljem vpliva na propustnost celične membrane in uravnoteži prenos ionov . Poveča se vsebnost kisika v celicah, izboljša se metabolizem in normalizira krvni obtok, kar vodi v hitrejšo regeneracijo. Dokazano uspešna je pri odpravi bolečin v sklepih.
 • Krioterapija | Toplotna terapija
  Krio terapija je terapija ohlajevanja in se uporablja v primeru akutnih poškodb.
  Pri toplotni terapiji ogrevamo s toplotnimi oblogami in s pomočjo infrardeče svetlobe kar blagodejno učinkuje na sproščanje mišic ter vezivnega tkiva.
 • Laserska terapija
  Monokromatska laserska svetloba učinkuje stimulativno na celični metabolizem in se uporablja za odpravljanje akutnih, subakutnih in kroničnih bolečinskih stanj. Z izboljšanjem metabolizma se pospešuje tudi celjenje opeklin, ulkusov, ran, ipd. Terapija z laserjem je učinkovita tudi pri celjenju razjed, ki so posledica okužbe s Herpes simplex in Herpes zoster.
 • Ultrazvočna terapija
  Zvok utravisoke frekvence deluje na tkivo kot mikromasaža. Ker premika celično in medcelično tekočino pomaga pri odplavljanju metabolnih produktov, zviša viskoznost tekočin, tkiv in kolagenskih vlaken, s tem omogoča hitrejšo ozmozo. Ta fizioterapija se uporablja za odpravo ali zmanjševanje kalcinacij, za mehčanje postoperativnih brazgotin, po poškodbah, za zmanjševanje oteklin, za mehčanje tkiv…
 • Električna stimulacija TENS, DD, IF terapij
  Terapije s TENS, DD, IF, ES in FES tokovi so namenjene zmanjševanju akutnih in kroničnih bolečin, stimulaciji živcev, preprečevanju atrofij mišic ter pospeševanju celjenja ran z izboljšanjem prekrvavitve.
Kontakt in naročanje
tel :.041 548 303
email: roman@fizioterapija-roman.si
kontaktni obrazec

Delovni čas
(po predhodnem dogovoru)
Ponedeljek - Petek
od 8 do 21 ure
Lokacija
FRMM
Mokrška 16c
1000 Ljubljana – Murgle