Na voljo darilni boni

Električna stimulacija TENS, DD, IF terapija

Transkutana električno živčna stimulacija (Terapija TENS) je terapija z električnim tokom. Osnova te terapije je stimuliranje tkiva z električnim tokom, s tem dobimo odgovor tkiva. Kakšen odgovor TENS terapije želimo je odvisno od vzroka.

Protibolečinska TENS terapija stimulira živčne končiče z namenom občutenja električnega draženja, ki je močnejše od občutenja bolečine. S takšnim načinom zmanjšamo fiziološke odgovore na bolečino, ki delujejo zaščitno, obenem pa pri dolgotrajni bolečini lahko zavirajo procese regeneracije tkiva.

Terapija TENS, z različnimi oblikami tokov se imenuje lahko Diadinamska terapija, Interferenčna terapija, InterX… Lahko se jo uporabi tudi v povezavi s funkcijo dela telesa (primer: funkcija je izteg noge) v tem primeru se terapija poimenuje FES oz. funkcionalna električna stimulacija, med športniki poznana tudi kot Compex. Terapija TENS, DD, IF, ES in FES tokovi je namenjena zmanjševanju akutnih in kroničnih bolečin, stimulaciji živcev, preprečevanju atrofij mišic ter pospeševanju celjenja ran z izboljšanjem prekrvavitve.

Kontakt in naročanje
tel :.041 548 303
email: roman@fizioterapija-roman.si
kontaktni obrazec

Delovni čas
(po predhodnem dogovoru)
Ponedeljek - Petek
od 8 do 21 ure
Lokacija
FRMM
Mokrška 16c
1000 Ljubljana – Murgle